Hotel Schimmelpenninck Huys

Award Winning 

Wij zijn ontzettend trots de Homeless Award 2020 in ontvangst te hebben mogen nemen. Tijdens de eerste lockdown heeft het hotel geholpen om de 1,5 meter afstand te kunnen waarborgen onder de dak- en thuislozen van Groningen. 

Terras geopend

Ons terras is geopend, reserveer nu snel u plekje en kom genieten tijdens de heerlijke zomerdagen.

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

60 authentieke kamers

Ons Huys is gevestigd in 7 historische panden welke met elkaar verbonden zijn middels een prachtige binnentuin. Door het historische karakter is elke kamer uniek met een eigen bijpassende stijl. 


Met haar klokgevel lijkt zij aan de buitenkant een gewoon historisch pand, maar eenmaal over de drie treden verwondert men zich over de pracht en praal van het Huys.

De Empire zaal bevindt zich vooraan in hotel, pal aan de Oosterstraat. Een prachtige ruimte voor een diner of een heerlijke kop koffie. Wist u dat de Empire zaal ook exclusief af te huren is?

Elke dag wordt er vers brood gebakken in ons Bourgondisch Broodhuys. Ook worden er huysgemaakte bonbons gemaakt in het chocolade atelier. Wist u dat onze winkel aan de Oosterstraat 47 van dinsdag tot en met zaterdag geopend is? Hier kunt u genieten van alle huysgemaakte producten.

Onze Suites

Prachtige kamers waarin u heerlijk kunt genieten van de grote kamers, met 2 persoons bubbelbad. Ware luxe tijdens uw verblijf.

Boek Nu

Fijne sfeer, ook al was het heel rustig deed het personeel zijn uiterste best om het de gasten naar de zin te maken. Het ontvangst was erg vriendelijk en prettig en de kamer was klaar bij aankomst zodat we meteen daar gebruik van konden maken. Verder was het eten in de bistro lekker en de bediening erg vriendelijk en voorkomend. Het ontbijt is uitgebreid en goed verzorgd, waarbij we lekker rustig en met voldoende afstand van andere gasten konden zitten.

Pia, geplaatst op Booking.com in december 2020

Sfeerimpressie

Klassiek, historisch, modern & gedurfd

Hotel Schimmelpenninck Huys combineert de historische elementen met moderne trends. Alle verschillende ruimtes en zalen hebben een eigen sprekende kleur en prachtige klassieke details. 

Loop gerust eens binnen en geniet van de recent gerenoveerde Jugendstilzaal, de rustgevende binnentuin of de klassieke Barokzaal.

Altijd op de hoogte zijn van onze acties, evenementen en specials?
  
Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief

This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

De beste uitvalsbasis voor uw bezoek aan Groningen

Onze keukenbrigade onder leiding van Erik Dreijer verzorgt uw ontbijt, lunch én diner. Van een rijk belegde burger tot een culinair verassingsdiner, elke dag van 07:00 uur tot 20:30 uur staan zij voor u klaar.

Stap het hotel uit en u staat midden in het centrum. Op een steenworp afstand van de Martinitoren, Grote Markt, Vismarkt en het Groninger Museum. Alle leuke winkels binnen handbereik!

Wij bieden verschillende vergaderarrangementen inclusief een zakelijke lunch en/of diner. Maar ook losse overnachtingen met ontbijt of diner voor onze zakelijke gasten. Een thuis in Groningen.

Hotel Schimmelpenninck Huys, beroemd om haar luxe en uitgebreide High Tea. Alle producten huisgemaakt en met de grootste zorg samengesteld. U kunt hier dagelijks van genieten tussen 12:00 uur en 16:30 uur.

Wist u dat Hotel Schimmelpenninck Huys een zusje heeft in Westerlee? Hotel Landgoed Westerlee, een prachtige Heerenboerderij met 16 luxe kamers, een sauna én een buiten zwembad.

Het team van het Bourgondisch Broodhuys & Chocolaterie zorgt er elke dag voor dat de geur van versgebakken brood u tegemoet komt bij binnenkomst van het hotel. Wist u dat wij ook bonbon workshops organiseren? Een leuke activiteit voor jong en oud!